Se aleg pătlăgele vinete nu prea mari, cu luciu încercănat și brumat, vînjoase sub apăsarea degetelor. Se coc bine pe toate părțile răsucindu-le coada verde deasupra unui grătar încins, după… [Continuă lectura]
Autor: Cincu Raluca
Pentru o ciorbă din aceasta de primăvară, care spală mațele și mângâie sufletul, toc precum smintiții o ceapă mijlocie, un morcov mai mare, o jumătate de rădăcină de țelină, o… [Continuă lectura]
Pasul 1: un mango copt, un ardei capia, două linguri de ulei de floarea-soarelui, un lime sau o lime? (aceasta-i întrebarea), juma’ de ciușcă, o ceapă roșie, puțină miere, sare,… [Continuă lectura]
Cuvânt-înainte: Dacă-ţi lingi farfuria, o să ai parte de o nevastă frumoasă. (proverb armenesc) Tot armenească e și salata de iarnă Piaz, a cărei rețetă am învățat-o de la bancherul… [Continuă lectura]
Cuvânt-înainte: De câte ori trecea doctorul pe lângă pat, îl auzeam spunând „- Moare…” . Am băut două butoaie de moare și n-am mai murit. Nu arăt cu degetul spre… [Continuă lectura]
Al. O. Teodoreanu, zis „Păstorel“ dintr-o glumă a tatălui său și rămas astfel pentru toți cei ce l-au cunoscut, era fratele mai mare al altui alintat al literelor, Ionel Teodoreanu…. [Continuă lectura]
O să te întrebi de ce am doar două articole pe acest blog. Îți zic eu de ce: din cauza lipsei de fotografii profesionale. Da, da, acele fotografii aducătoare de trafic și dătătoare de like-uri și inimioare pe Facebook și Instagram. Știi câte rețete am în… [Continuă lectura]
De obicei consum varză cu scăricică, cu kaiser, cu cârnați, cu varză. Ce? Ce-am zis!? Varză cu varză am zis. Da, eu mănânc varză călită cu salată de varză, ce-i… [Continuă lectura]
“Vrei să-ți treacă? Mănâncă, bea, fă petreceri și magnetizează-te, dar magnetizează-te strașnic cu jamaică…” (D’ale carnavalului, Ion Luca Caragiale) În lipsă de jamaică, sunt bune și vișinele adunate de pe un fund de damigeană. Nu multe, cât să–ncapă-n palmă, așa. O palmă de handbalist. Mai ai nevoie de ciocolată simplă,… [Continuă lectura]