Fasole cu cârnați. Ne dați ori nu ne dați… rețeta?

Iată-mă și la prima mea rețetă pe care o împărtășesc cu voi pe acest minunat blog cu… mâncare. Ca să menținem lucrurile simple și să ajungem direct la ce vă interesează, o să trec direct la câteva sfaturi, ingrediente și preparare fasole cu cârnați.

Câteva sfaturi pentru prepararea unei delicioase fasole cu cârnați

De fapt, nu-s câteva, sunt trei:

  • Pune fasolea la înmuiat de cu seara. O pui într-o cratiță cu apă și o lași până mâine. Dacă ai și puțin bicarbonat să adaugi în apă, este ideal.
  • În timpul fierberii, pune un cartof în cratiță. Îl vei arunca la final, bineînțeles.
  • Și trei. Atunci când fierbi fasolea, schimbă apa de câteva ori.

Ce vă scriu în continuare este rețeta pe care am gătit-o cel mai recent. Nu prea le am cu gramajele, gătesc mai mult după ochi și după gust, dar încerc să vă dau câteva repere.

Ingrediente fasole cu cârnați:

  • 500 g fasole boabe mici
  • 2 morcovi medii
  • 2-3 cepe
  • 2-3 căței de usturoi
  • Un păstârnac mediu
  • 1 cutie de roșii decojite cuburi
  • Condimente de fasole (la plic) – sare, piper, busuioc, cimbru etc.
  • 2-3 foi de dafin
  • Pătrunjel sau mărar

Mod de preparare fasole cu cârnați:

Am pus fasolea la fiert cu puțină sare și, așa cum ziceam, am schimbat apa de câteva ori.

Am tocat ceapa, am feliat usturoiul și am dat prin răzătoarea mică morcovul și păstârnacul. Am pus ceapa și usturoiul la călit într-o tigaie cu ulei încins. După ce au căpătat o culoare aurie, am adăugat și celelalte legume. După câteva minute, am adăugat roșiile decojite cuburi, 2-3 foi de dafin și condimentele.

După al treilea sau chiar al patrulea schimb de apă, am lăsat fasolea să scadă și apoi am adăugat amestecul din tigaie. Am mai lăsat totul la foc mic să fiarbă încă vreo 15 minute, timp în care am pus cârnații pe grill. Am optat pentru cârnați semiafumați, care „merg” foarte bine în combinație cu fasolea.

La final, am pus în farfurii, am ornat cu un amestec de pătrunjel și mărar mărunțit. Castraveții murați (sau orice murături preferați) sunt… cireașa de pe tort. 😀

Poftă bună!

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *