Poze cu mâncare

 te întrebi de ce am doar două articole pe acest blog. Îți zic eu de ce: din cauza lipsei de fotografii profesionale. Dada,  acele fotografii aducătoare de trafic și dătătoare de like-uri și inimioare pe Facebook și Instagram.

Știi câte rețete am în Draft în momentul ăsta? Douăzeci. Douăzeci de rețete care vor să iasă în lume și nu pot, pentru că supa clasică de pui e bună, e simplu de făcut, dar poza e mneah!…, aia de roșii e gătită fix după rețeta lui Păstorel Teodoreanu, dar în poză pare un bulion luat din supermarket, pus în cană c-o frunză de pătrunjel (Se vede c-am muncit o oră la ea ca s-o strecor prin sita deasă și să iasă ca în carte? Nu se vede, așa-i?), ciorba din gâturi de curcan nu arată deloc apetisant, deși e gustoasă, am vrut să surprind aburul de la varza călită cu rață și poza făcută cu telefonul a ieșit încețoșată și-atât.

De exemplu:

Să mai spun că am bătut zeci de magazine de antichități și meșteri populari și am cumpărat tacâmuri, ustensile, blide, farfurii cu forme și culori deosebite, linguri de lemn sculptate, șervete etc.? Că am venit tocmai de la Giurgiu c-o buturugă de 10 kilograme-n brațe, ca să am suport de prezentare pentru preparate?

Totul pentru o imagine impecabilă. Factorul vizual este de departe unul dintre cele mai importante aspecte. Până la urmă, o poză frumoasă va atrage mai repede atenția unui cititor grăbit decât un text scris cu atenție. Vorba ceea: îți vine să mănânci cu ochii.

Eu imaginație dețin, dar n-am cu cine și cu ce. Adică am nevoie neparat de ajutorul unui fotograf cu experiență și cu atenție la detalii, și de ale sale scule profesionale pentru a beneficia de poze făcute preparatelor înainte să pun rețetele pe blogul cu mâncare. Unde mai pui  sunt permisivă și se poate atinge modelul. Se poate și mânca la final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *